Programam lumina lina !

Ce ar fi spectacolele de teatru sau de dans fara luminile scenei? Luminile trec adesea neobservate, ne bucuram de ele si de culori, de umbre, de expresivitatea pe care o confera miscarilor.

Dar rareori realizam ca luminile sunt si ele cu migala si arta combinate. Ingineria luminilor- la granita dintre arta si tehnica – este astazi sprijinjita de tehnici de porgramare. O modalitate utilizata de inginerul de lumina este aceea de a combina intensitatea si culorile impreuna cu dansatorii si actorii si de a inregistra aceste secvente, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa opereze reflectoarele la fiecare reprezentatie. O alta modalitate, artistica, este aceea de a face din lumina parte a dansului.

Cu sprijinul Techsoup Romania, ADEMED a organizat un atelier de initiere in tehnica programarii luminilor cu ajutorul Arduino IDE. Participantii au experimentat comanda luminilor de scena prin miscarea corpului si au utilizat programarea microcontrollerelor Lilypad USB pentru a comanda luminile de pe costume, in functie de miscarile dansatorilor.

Va uram lumina lina!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support