1) Manual de dezvoltare durabila
2) Podcast-uri educaționale pe tema spijinirii dezvoltării durabile la nivel local
Titlul episodului: Ouă de găină din satul meu
Podcast in cadrul proiectului GenZ. elaborat de ADEMED (Asociația pentru Dezvoltare și Mediu)
Aceste episod cuprinde o drama radiofonica educațională originala despre cum poate Generația Z să poată sprijini dezvoltarea durabilă la nivel local.
Educatorii pot folosi această ficțiune radio dramă pentru a iniția o dezbatere într-un joc de simulare.
La final, există o serie de întrebări care să ghideze dezbaterea.
Episodul poate fi folosit pentru a discuta despre dezvoltarea durabilă, UE New Deal și politicile UE cu studenții sau cursanții cu deficiențe de vedere.
Cu sprijinul Uniunii Europene, componentă a proiectului Erasmus GenZ.
Titlul episodului: Tritonul care vrea să călătorească
Acest episod cuprinde o drama radiofonica educațională originala despre cum se poate gasi o solutie de dezvoltare care consta in construcția unei căi de acces într-o zonă și găsirea unei solutii conservare a habitatelor acvatice necesare tritonilor din zonă
Titlul episodului: Un sat frumos
Acest episod cuprinde o drama radiofonica educațională originala despre cum se poate gasi să realizezi o dezvoltare a unor afaceri locale de mica anvergura prin contributția populației locale și ocolind investițiile mari care au un impact mai mare la nivelul mediului local.
https://www.youtube.com/@GenZ4GreenDeal
3) Cartografierea și analiza bunelor practici și politici din țările partenere legate de proiecte aplicate la nivel regonal și național cu tematică “verde”

Ambasadori ai dezvoltarii durabilă la nivel local pentru Generația Z
Generatia Z este preocupată de natură şi de dezvoltare durabilă în mediul său preponderent digital şi proactiv.
În perioada de 19-21 aprilie 2023 a avut loc în La Valletta, Malta, o sesiune de instruire pentru persoanele care lucrează cu tinerii din Generatia Z, cu module realizate de parteneri din 7 ţări europene. Programul de instruire a avut loc ca parte a proiectului Generația Z pentru comunitate dezvoltare și durabilitate coordonat de Asociația pentru Dezvoltare și Mediu-ADEMED din Romania, ca parteneriat de cooperare cu beneficiari multipli în cadrul Programului ERASMUS+.

Proiectul, coordonat de Asociatia pentru Dezvoltare și Mediu – ADEMED din România, dezvoltă un cadru de formare a tinerilor din Generaţia Z in directia dezvoltării durabile şi a protecției mediului, ca participanţi activi în societate şi ca factori ai tranziţiei verzi şi digitale promovate de Uniunea Europeană.

In cele trei zile ale seminarului, partenerii au instruit peste 20 de profesionişti în activităţi cu tinerii în tehnici de promovare a dezvoltării durabile la nivel local. Instructorii au cooperat în utilizarea mijloacelor şi metodelor apreciate de Generatia Z: aplicaţii de verificare a cunoştinţelor pe telefon, stabilirea lanţurilor de cauzalitate în impactul asupra mediului, jocuri de rol şi simulare pentru stabilirea potentialului de compromis în rezolvarea problemelor de mediu de la nivelul comunităţii.