Am început revitalizarea pădurii ca spaţiu cultural cu satul Boşorod din comuna cu acelaşi nume!

În perioada 16-21 mai 2021 a avut loc prima activitate de revitalizare a pădurii ca spațiu cultural în satul Boșorod din comuna Boşorod, județul Hunedoara.

Echipa proiectului a explorat pădura împreună cu localnicii. A fost aleasă cea mai prietenoasă zonă faţă de manifestările artistice. Căutarea a prilejuit şi o discuţie interesantă despre poveştile şi legendele locului şi despre importanţa pădurii în viaţa satului în trecut.

Revitalizarea a debutat cu realizarea de către elevii din localitate a unor  benzi desenate ilustrative pentru poveştile pădurii, sub îndrumarea artistului Mihai Grăjdeanu, autor renumit de benzi desenate şi romane grafice.

Cu participarea activă a elevilor, cadrelor didactice de la Scoala Gimnazială Boșorod, a părinților și a cetățenilor interesaţi, a fost conceput şi repetat apoi un spectacol de teatru, aşa cum a fost descris în benzile desenate.  Reprezentaţia a fost îndrumată de Paul Cosma Cimpoieru, regizor şi actor cu experienţă.

Legenda locală expusă prin benzi desenate de cei mici s-a transformat astfel într-o piesă de teatru  jucată pe scena pădurii,  în regia, scenografia și interpretarea localnicilor, sub îndrumarea unui actor-regizor și a unor autori de bandă desenată. .

Scenariul în benzi desenate şi obiectele de scenografie au fost expuse într-o originală expoziție în pădure, spre încântarea localnicilor

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support