Titlu proiect: Știm și ne pregătim!

Descriere proiect

Scopul proeictului este fundamentarea comportamentului la cutremur pe memoria vizuala a spatiului si pe formarea de legaturi cognitive solide. Pentru aceasta elevii asambleaza si investigheaza machete ale salii de clasa confectionate de ADEMED. Abordarea se bazeaza pe necesitatea manipularii obiectelor pentru o invatare stabila si de durata, mai ales la scolarii mici (Piaget, Vygotsky). Metoda Hands-on antreneaza toate simturile in actul de invatare, faciliteaza un mediu relaxant si amuzant de invatare si instituie o serie de mici provocari de rezolvare incitante si chiar amuzante pentru elevi (faciliteaza metodica Brain-based).

Ne dorim ca metoda propusa sa complementeze abordarile de modelare pe calculator, sa evite tensiunile nervoase provocate elevilor de excesul de utilizarea a terminalelor si sa fie accesibila tuturor comunitatilor, inclusiv persoanelor cu deficiente de vedere (intr-o forma adaptata) si in orice conditii. Machetarea fizica stimuleaza spiritul de observatie si capactitatea de a identifica rapid solutii de moment, utile in caz de cutremur, cand este imposibil sa prevazi toate situatiile ce apar.

Simularea situatiei de cutremur se va realiza prin apelul la cele invatate la machetare iar obisnuinta de a studia spatiul inconjurator pentru a te pregati pentru cutremur va fi utila atat in clasa cat si acasa. Ne dorim sa familiarizam cadrele didactice cu abordarea hands on a simularii si a pragmatismului exercitiilor.

In vederea formarii spiritului de echipa si a adresarii unor grupuri tinta mai rar avute in vedere, ne propunem sa derulam exercitii de simulare bazate pe metoda descrisa in 3 scoli din Bucuresti si Ilfov, pentru elevi din ciclul primar si gimnazial si pentru deficienti de vedere.

Ne dorim sa stimulam interesul pentru subiect prin clipuri antrenante, cu o muzica interesanta foarte veche, astfel incat sa ajungem la un numar cat mai mare de beneficari si decidenti, iesind din abordarea de rutina.

Urmarim sa antrenam retelele europene din care facem parte si finantari ulterioare pentru a integra societatea civila din Romania in retelele europene si a impulsiona si sprijini pe aceasta cale autoritatile din Romania sa ridice pe agenda publica educatia privind pregatirea pentru cutremur.

Parteneri:

Liceul Traian Lalescu Brănești

Scoala Gimnaziala Ferdinand I

Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere

Liceul Tehnologic Special Nr. 3

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support