2 la 100

Am inceput din 2017 sa construim singuri aparate cu care sa masuram tot ce e in jurul nostru. Masuram sanatatea padurii, masuram apele, masuram vantul si raurile , umiditatea si temperatura, presiunea atmosferica si altele.


arduino

Asa aflam mai multe despre plante si animale si ii invatam si pe copiii sa masoare lumea din jurul lor. Construim impreuna cu copiii, de cate ori avem ocazia.

Dispozitivele pe care noi le facem costa de un 1.000.000 de ori mai putin decat cele din comert si invatam matematica, electronica, electricitate, fizica, biologie, ecologie…de toate. Copiii, dar si adulti. Va mai amintiti Legea lui Ohm ? Dar ce este un ecosistem ?

masurare factori mediu
arduino

Ne dorim sa continuam, cu sprijinul tau.

Vrem sa ne inzestram cu o serie de placi de dezvoltare, senzori, componente de robotica, placi de dezvoltare tip Arduino eficiente, Rasperry PI sau similare, componente electronice.

Uita-te la telefonul tau mobil si inceraca sa numeri cate piese are si cate operatiuni au fost necesare pentru a-l construi. Pentru a face orice dispozitiv electronic, oricat de mic, e nevoie de neinchipuit de multe piese si prelucrari.

Un pas inainte va fi masurarea parametrilor de mediu din ariile protejate si din parcurile urbane, cu aparate de laborator de cost redus cum ar fi colorimetre, reactivi si sticlarie de laborator. Asa invatam copii si tinerii sa iubeasca plantele si animalele, dar si chimie si fizica.

Copilul care construieste astazi un GPS (Da ! Se poate !), un data logger EEPROM sau SD (Da ! Se poate !) sau care masoara CCO din apa raului este medicul tau radiolog de maine, electronistul care iti va construi un formidabil TV 10K (!), biologul care va planta parcul minunat prin care iti vei plimba copilul cu caruciorul.

Noi stim ca 2% nu e o doantie, ci o investie in viitorul tau.

Depune speranta si zambetul tau in contul Asociatiei pentru Dezvoltare si Mediu – ADEMED :

RO47BTRLRONCRT0407994003


formular 230; 2%


formularul 230; 2%

Formularul 230 printabil se printeaza ca atare si se completeaza manual cu datele de identificare personala si se depune pana la data de 25 mai la sediul ANAF in circumscriptia caruia aveti domiciliul.

Formularul 230 editabil se descarca apasand click-dreapta si ”Save link as…” sau ”Save target as…”. Ulterior se deschide cu Acrobat Reader din calculator si se completeaza electronic, apoi se apasa butonul de VALIDARE. Formularul completat si validat poate fi depus online prin intermediul SPV (spatiu virtual privat) daca il aveti definit (la ANAF) sau se printeaza, semneaza fizic si se depune pana la data de 25 mai la ghiseu la sediul ANAF pe raza caruia aveti domiciliul.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support